ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Κύπρου: Εθελούσια έξοδος με αποζημιώσεις μέχρι 200.000 ευρώ

13:57 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τράπεζα Κύπρου: Εθελούσια έξοδος με αποζημιώσεις μέχρι 200.000 ευρώ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα Κύπρου το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται εφάπαξ χαριστικές αποζημιώσεις ύψους 180 με 200 χιλ. ευρώ.

Το σχέδιο εξόδου που θα θέσει ενώπιον των 3.700 υπαλλήλων η Τράπεζα Κύπρου – το τέταρτο από το 2013 – έχει ως πρώτο στόχο να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά 400 άτομα.

Την πρόθεση της διοίκησης του συγκροτήματος να προχωρήσει σε νέο σχέδιο εξόδου, ανακοίνωσε ο Πανίκος Νικολάου, νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και δημοσιεύτηκε χθες, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στην Τράπεζα τους τελευταίους μήνες, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. Νικολάου δεν έδωσε λεπτομέρειες σε σχέση με τις πρόνοιες του σχεδίου, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ανακοίνωση θα γίνει σύντομα, παρά το γεγονός ότι άλλα ανώτατα στελέχη της τράπεζας ανέφεραν χθες στη StockWatch ότι το σχέδιο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να καταχωρηθεί στον προσωπικό λογαριασμό του προσωπικού ενδεχομένως την 4η Οκτωβρίου ή τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Την ίδια πληροφόρηση έδωσαν στη StockWatch και στελέχη της γραμματείας της ΕΤΥΚ.Το σχέδιο αναμένεται ότι θα έχει και τη βούλα της ΕΤΥΚ, παρά το γεγονός ότι η απόφαση για έκδοση σχεδίου εξόδου, είναι προνόμιο της εργοδοτικής πλευράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.