ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίποινα προανήγγειλε η Γαλλία στους αμερικανικούς δασμούς

13:13 - 03 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Αντίποινα προανήγγειλε η Γαλλία στους αμερικανικούς δασμούς
Αντίποινα ενάντια στις ΗΠΑ προβλέπει η Γαλλία, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιβάλει τις κυρώσεις σε βάρος ευρωπαϊκών προϊόντων, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμες να απαντήσουν με κυρώσεις, εάν οι ΗΠΑ απορρίψουν το χέρι που έτεινε η Ευρώπη στην εμπορική διαμάχη για την Airbus.

Ακόμη, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Σιμπέτ Ντιαγέ σημείωσε ότι «ανέκαθεν λέγαμε ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ότι πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να βρίσκουμε φιλικές λύσεις αντί να εμπλεκόμαστε σε εμπορικές διαμάχες».

«Λυπάμαι που εμπλεκόμαστε σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, διότι, όταν είμαστε σε πόλεμο, έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες να δούμε να αυξάνεται η συνολική ανάπτυξη», πρόσθεσε η Ντιαγέ σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτιμώντας ότι σε μια τέτοια κατάσταση «τελικά, κανείς δεν επωφελείται».

Ερωτηθείσα ποια θα μπορούσαν να είναι τα αντίποινα, η Ντιαγέ αρνήθηκε να εξηγήσει σημειώνοντας ότι «σε αυτή τη φάση, δεχόμαστε απειλές από τους Αμερικανούς» και δεν υπάρχει ακόμη υλοποίηση αυτών των απειλών.

«Ανέκαθεν λέγαμε στις ΗΠΑ, εδώ και πολλούς μήνες, ότι πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να βρίσκονται φιλικές λύσεις αντί να εμπλεκόμαστε σε εμπορικές διαμάχες», επέμεινε η Ντιαγέ. Η ίδια έκανε έκκληση για συζητήσεις «πριν φθάσουμε εκεί», εκτιμώντας ότι «σε 10 ημέρες μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα». Αλλά, «εάν δεν γίνουν με μια προοπτική άμβλυνσης, η Ευρώπη δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι», προειδοποίησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.