ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας για το «Γιαβούζ»

18:12 - 04 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Κύπρος: Καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας για το «Γιαβούζ»
Η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στην καταδίκη των νέων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία αξιοποιεί όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, τα οποία έχει στη διάθεσή της», ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, μετά και την απόφαση της Τουρκίας να στείλει το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 7.

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως «εξυπακούεται ότι για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων θα δημιουργηθεί και το απαραίτητο κλίμα, δηλαδή θα τερματιστούν όλες οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και οι απειλές εναντίον της Κύπρου».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του για την τελευταία παράνομη επέμβαση της Τουρκίας και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να απαντήσει αν ο κ. Αναστασιάδης θα ήταν διατεθειμένος να προσέλθει σε μια τριμερή που θα συγκαλούσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενώ ένα τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται σε αδειοδοτημένο τεμάχιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε πως «έχουμε πει με ποιον τρόπο αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ. Περιμένουμε από τον ΓΓ. Αυτή την ώρα δεν είναι χρήσιμο να κάνουμε υποθετικές ερωτήσεις και να τις απαντάμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.