ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικές διαπραγματεύσεις για τρίτο γεωτρύπανο ανακοίνωσε ο Ερντογάν

18:18 - 05 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκικές διαπραγματεύσεις για τρίτο γεωτρύπανο ανακοίνωσε ο Ερντογάν
Η Τουρκία διαπραγματεύεται και τρίτο γεωτρύπανο, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι το «Φατίχ» συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι το Γιαβούζ ξεκινά νέα γεώτρηση νότια της Κύπρου.

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματός του στο Κιζίλτσαχαμάμ, ο Ερντογάν δήλωσε πως «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο "Φατίχ" κατέβηκε κάτω από τα 4.000 μέτρα, πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ, θα γίνει κι αυτό».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως «το "Γιαβούζ", το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1» και πως «το ερευνητικό πλοίο "Ορούτς Ρέις" ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Ο Ερντογάν είπε ότι συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Στο μεταξύ, γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό. Με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας, δε θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε», σημείωσε ο Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.