ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία και Βενεζουέλα εντείνουν τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο

11:08 - 06 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ρωσία και Βενεζουέλα εντείνουν τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο
Τα συμβόλαια υποστήριξης και συμβουλών στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα ανανέωσαν το Σάββατο η Ρωσία και η Βενεζουέλα. Την ανακοίνωση της ανανέωσης έκανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Η συγκεκριμένη συμφωνία περιλαμβάνει τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στη νοτιοαμερικανική χώρα. «Ανανεώσαμε όλα τα συμβόλαια στήριξης, συμβουλών και ανάπτυξης στον στρατιωτικό τεχνικό τομέα», δήλωσε ο Μαδούρο αφού συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ.

Ο Μαδούρο υπογράμμισε πως τα συμβόλαια περιλαμβάνουν «τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων σε όλους τους στρατηγικούς τομείς παραγωγής», όπως το πετρέλαιο, το αέριο και η γεωργία. Η «στρατιωτική-τεχνική συνεργασία», από την πλευρά της, «ακολουθεί θαυμάσια την προβλεπόμενη πορεία», πρόσθεσε ο Μαδούρο μιλώντας στην κυβερνητική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε δηλώσει την Τετάρτη πως η επίσκεψη του Γιούρι Μπορίσοφ θα χρησίμευε για να «τελειώσει το σφράγισμα» συμφωνιών σε διάφορους τομείς με την κυβέρνηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Ρωσία είναι ένας από τους κύριους συμμάχους του Καράκας -μαζί με την Κίνα, την Κούβα και την Τουρκία- και δεύτερος δανειστής της Βενεζουέλας, μετά την Κίνα.

Την Παρασκευή από την Αβάνα ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε τον Μαδούρο, η νομιμότητα του οποίου ως προέδρου δεν αναγνωρίζεται πλέον από περίπου 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν προσωρινό πρόεδρο της χώρας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. Ο Μαδούρο χαιρέτισε την «εξαιρετική ομιλία» του ρώσου πρωθυπουργού.

Ακόμη, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, την περασμένη εβδομάδα ο Μαδούρο είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κρεμλίνο όπου είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.