ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τυνησία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις τρίτες ελεύθερες βουλευτικές εκλογές

11:58 - 06 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τυνησία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις τρίτες ελεύθερες βουλευτικές εκλογές
Ξεκίνησαν σήμερα στην Τυνησία οι τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά την επανάσταση του 2011, οι οποίες διεξάγονται ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών. Μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας), συνολικά 7 εκατομμύρια Τυνήσιοι καλούνται στις κάλπες, τρεις εβδομάδες αφότου τιμώρησαν την κυβερνώσα πολιτική τάξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού άρχισαν να ψηφίζουν από την Παρασκευή και χθες, Σάββατο, στις 14:00, η συμμετοχή ήταν ακόμη πολύ χαμηλή, στο 4,6%, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για τις εκλογές (ISIE). Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν μέχρι απόψε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ουρές ψηφοφόρων είχαν σχηματισθεί σήμερα το πρωί έξω από εκλογικά τμήματα στην Τύνιδα, όμως ανάμεσά τους οι νέοι ήταν λίγοι.

Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι διεκδικούν 217 έδρες σ' ένα κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, που είχε συμμαχήσει με το κύριο κόμμα του κέντρου, το Νιντάα Τουνές, το οποίο έκτοτε αποδεκατίσθηκε εξαιτίας των μαχών εξουσίας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται στις 9 Οκτωβρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.