ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος ανώνυμος πληροφοριοδότης για την υπόθεση συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι

17:31 - 06 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Δεύτερος ανώνυμος πληροφοριοδότης για την υπόθεση συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι
Ένας δεύτερος ανώνυμος μάρτυρας, που ξέρει από πρώτο χέρι για τις σχέσεις του προέδρου Nτόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία, μίλησε με την αρμόδια Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως δήλωσε σήμερα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον αξιωματούχο.

Ο Μαρκ Ζάιντ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του ABC ότι ο δεύτερος αξιωματούχος, επίσης από την κοινότητα πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακρίθηκε από τον γενικό επιθεωρητή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ζάιντ αντιπροσωπεύει τον πρώτο πληροφοριοδότη, που υπέβαλε καταγγελία σχετικά με το τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου, που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος στον ομόλογό του της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τον οποίο κατηγορείται ότι ζήτησε να διερευνήσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία, ο Τραμπ απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον πρόεδρο της χώρας να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Το επίμαχο τηλεφώνημα και η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα οδήγησαν την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου μια επίσημη έρευνα σε βάρος του Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι οι ενέργειές του εκθέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών και την εθνική ασφάλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 06 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.