ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικές προκλήσεις: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Αναστασιάδης - Μακρόν

20:39 - 06 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκικές προκλήσεις: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Αναστασιάδης - Μακρόν
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου, όπου θα τεθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητώντας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής Α.Ο.Ζ., αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει ακόμη ότι «συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης μπροστά σε αυτές τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και συμφωνήθηκε όπως Κύπρος και Γαλλία βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις επόμενες μέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου».

Τέλος, τονίζει πως ο Πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε τη γαλλική θέση, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και εκφράζοντας τη θέση ότι αυτές οι επεμβάσεις που εκφεύγουν του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τερματισθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.