ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες απώλειες στην Ασία - Πτώση 1,51% ο Nikkei

10:16 - 08 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Tις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα πλέον των επτά εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η αύξηση των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο θα περιορίσει τόσο τις καταναλωτικές δαπάνες όσο και τα εταιρικά κέρδη.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότιο Κορέα βρίσκονται στα υψηλά έξι χρόνων, ενώ το επιτόκιο στη Νέα Ζηλανδία έχει αγγίξει επίπεδα ρεκόρ.

Oπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, «οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και η αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη, απομακρύνουν το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων» και προσθέτουν «ο πληθωρισμός ανέκαθεν αποτελούσε «αγκάθι» για τις μετοχές και τα ομόλογα».

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 272, 62 μονάδες ή σε ποσοστό 1,51% στις 17,780.76 μονάδες , ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 20,504.53, σημειώνοντας πτώση 295,63 μονάδες ή σε ποσοστό 1,42%, ενώ ο Kospi υποχώρησε κατά 1,33% στις 1.729,76 μονάδες.

Σύσσωμες οι 10 βιομηχανίες που απαρτίζουν τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific «έστειλαν» τον περιφερειακό δεικτη στις μεγαλύτερες απώλειες επτά εβδομάδων.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν ακόμη πτωτικά στην Αυστραλία, την Ινδονησία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η χρηματαγορά της Κίνας ήταν η μοναδική που έκλεισε με κέρδη.

Η Toyota, η οποία πραγματοποιεί τα 2/3 των κύκλου εργασιών της από τις εξαγωγές, υποχώρησε, μετά την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, ενώ οι τίτλοι της Rio Tinto, της μεγαλύτερης μεταλλουργικής εταιρείας στον κόσμο, οδήγησαν τον κλάδο σε χαμηλότερα επίπεδα, μαζί με τις τιμές των μετάλλων.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.