ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικά πλήγματα στο Βόρειο Ιράκ εναντίον του PKK

12:46 - 08 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκικά πλήγματα στο Βόρειο Ιράκ εναντίον του PKK
Αεροπορικά «χτυπήματα» κατάφερε χθες και σήμερα η Τουρκία εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

Όπως αναφέρει ειδικότερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε σειρά βομβαρδισμών χθες το βράδυ και στη διάρκεια της περασμένης νύχτας με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 «αυτονομιστών τρομοκρατών», ένας όρος που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για τα μέλη του PKK.

Το τουρκικό υπουργείο συμπληρώνει ότι οι τελευταίοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν ενώ η Άγκυρα φαίνεται πως είναι έτοιμη να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εναντίον μιας άλλης ένοπλης κουρδικής οργάνωσης, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι YPG αποτελούν τον συριακό κλάδο του PKK και καταγγέλλει συχνά τις κινήσεις μαχητών και όπλων μεταξύ των δύο οργανώσεων ανάμεσα στη Συρία και το Ιράκ. Μολονότι η Τουρκία θεωρεί τις YPG «τρομοκρατική» οργάνωση, οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν τους κούρδους μαχητές που αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις που έγιναν το βράδυ της Κυριακής από τον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια μετριάστηκαν, σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσιγκτον δεν θα αντιταχθεί σε μια τουρκική επιχείρηση στη Συρία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί να πραγματοποιήσουν επιδρομή στη Συρία ανά πάσα στιγμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.