ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Θα εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση της Τουρκίας

14:45 - 09 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Συρία: Θα εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση της Τουρκίας
Οι αρχές της Συρίας δεσμεύθηκαν σήμερα να «εναντιωθούν σε οποιαδήποτε επίθεση της Τουρκίας», η οποία απειλεί να εξαπολύσει επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων.

«Η Συρία επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της να εναντιωθεί στην τουρκική επίθεση, με όλα τα νόμιμα μέσα», υπογραμμίζει πηγή του υπουργείου Εσωτερικών σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Κάνοντας λόγο για «τουρκικές επεκτατικές βλέψεις» το συριακό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει στην ανακοίνωση «τις στρατιωτικές ενισχύσεις στα σύνορα»

Η Συρία «επιρρίπτει την ευθύνη για αυτό που ετοιμάζεται να συμβεί σε ορισμένες κουρδικές οργανώσεις», υπογραμμίζεται, επίσης, στο κείμενο, σύμφωνα με το οποίο οι αρχές τις είχαν προειδοποιήσει να μην γίνουν «εργαλεία στην υπηρεσία της αμερικανικής πολιτικής εναντίον της χώρας τους».

Παρόλα αυτά, η Δαμασκός «είναι διατεθειμένη να δεχθεί στην αγκαλιά της τα παραστρατημένα παιδιά της».

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Άγκυρα έχει εξαπολύσει ήδη δύο επιθέσεις στη Συρία, εκ των οποίων μία στις αρχές του 2018 η οποία επέτρεψε στον τουρκικό στρατό και σε Σύρους συμμάχους του να πάρουν τον έλεγχο του κουρδικού θυλάκου Αφρίν (βορειοανατολικά).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.