ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν... βάφτισε «Πηγή Ειρήνης» την εισβολή στη Συρία

15:52 - 09 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν... βάφτισε «Πηγή Ειρήνης» την εισβολή στη Συρία
Ως ειρηνευτική χαρακτηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στα σύνορά της με τη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης με ανάρτησή του στο twitter και τη... βάφτισε "Πηγή Ειρήνης".

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επιχείρηση που διεξάγουν "οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Συριακό Στρατό εναντίον των  PKK / YPG και των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS στη Βόρεια Συρία έχει ξεκινήσει. Στόχος μας να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρόμου που προσπαθεί να εδραιωθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή".

Όπως πρόσθεσε, η επιχείρηση «Πηγή  Ειρήνης» θα εξουδετερώσει τις απειλές του εχθρού κατά της Τουρκίας και θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση ασφαλούς ζώνης, διευκολύνοντας την επιστροφή Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους. Θα σεβαστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τοπικές κοινότητες από τους τρομοκράτες».

Η τουρκική εισβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Σύμφωνα με το Bloomberg η επίθεση της Τουρκίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών που θα υποστηρίζονται από τεθωρακισμένα και θωρακισμένα μεταγωγικά του δεύτερου πιο μεγάλου σε μέγεθος στρατού του ΝΑΤΟ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.