ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Αυξημένα τα ποσοστά της Λέγκα-Πιο πίσω οι κυβερνητικοί εταίροι

13:28 - 10 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ιταλία: Αυξημένα τα ποσοστά της Λέγκα-Πιο πίσω οι κυβερνητικοί εταίροι
Προβάδισμα της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι έναντι των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού αποτυπώνει δημοσκόπηση στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Ixè, που παρουσιάσθηκαν χθες στην εκπομπή Cartabianca του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Rai3, η Λέγκα παρουσιάζεται να αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις αντίστοιχες σφυγμομετρήσεις την περασμένη εβδομάδα και από 29,7% να πιστώνεται τώρα με 30%. Στην τελευταία μέτρηση της εταιρείας Ipsos, η Λέγκα φέρεται να συγκεντρώνει ακόμη ψηλότερα ποσοστά 31,2%, αρκετά κάτω όμως από το 34,3% που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά του, το κυβερνητικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δεν φαίνεται να καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει σημαντικά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς η άνοδός του είναι σχεδόν αμελητέα, στο 21,9% από 21,6% την περασμένη εβδομάδα.

Ακόμη πιο αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης της Ixè για το Κίνημα 5 Αστέρων και το νεοπαγές κόμμα Ζωντανή Ιταλία (Italia Viva) του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Το M5S από το 21.0% της προηγούμενης εβδομάδας κατρακύλησε στο 20,2%, ενώ το κόμμα του Ρέντσι υποχώρησε από το 3,9 στο 3,5%.

Όσον αφορά τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το μεν ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» (FdI) παραμένει σταθερά στο 8,6%, ενώ το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενισχύεται από το 6,9 στο 7,2%.

Αναφορικά με τις άλλες παραμέτρους της σφυγμομέτρησης, αποδεικνύεται πως η υπερψήφιση από τη Βουλή της πρώτης φάσης του νομοσχεδίου για τη μείωση των εδρών των βουλευτών/Γερουσιαστών επικροτείται από το 88% των ερωτηθέντων και χαίρει της ευρείας συναίνεσης του εκλογικού σώματος.

Τέλος, σχετικά με τις κρίσιμες επικείμενες περιφερειακές εκλογές στην Ούμπρια, η ίδια σφυγμομέτρηση δείχνει μία μάχη σώμα με σώματα ανάμεσα στον υποψήφιο που στηρίζουν τα M5S/PD Βιντσέντσο Μπιανκόνι και την υποψήφια της κεντροδεξιάς Ντονατέλα Τεζέι, ενώ σημαντικό στοιχείο στην αναμέτρηση είναι ότι, δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, στο 34%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 10 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.