ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ απειλεί με οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία

18:05 - 10 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ απειλεί με οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία
Με επιβολή κυρώσεων απείλησε την Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι «παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε για ακόμα μια φορά την απόφαση για την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, λέγοντας πως θέλει να βάλει τέλος στους «ατελείωτους πολέμους».

Αναλυτικά, γράφει στο Twitter:

«Η Τουρκία σχεδιάζει να επιτεθεί στους Κούρδους εδώ και πολύ καιρό. Πολεμούν από πάντα. Δεν έχουμε στρατιώτες ή στρατό κάπου κοντά στην περιοχή της επίθεσης. Προσπαθώ να βάλω τέλος στους ατελείωτους πολέμους. Μιλάω και στις δύο πλευρές. Ορισμένοι θέλουν να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε έναν νέο πόλεμο ξανά. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε μην εμπλέκεστε, αφήστε τους Κούρδους να δώσουν τις μάχες τους (ακόμα και με την οικονομική μας στήριξη). Εγώ λέω χτυπήστε την Τουρκία πολύ σκληρά σε οικονομικό επίπεδο και με κυρώσεις αν δεν παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες! Παρακολουθώ από κοντά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.