ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία καταδικάζουν την τουρκική εισβολή

20:00 - 10 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία καταδικάζουν την τουρκική εισβολή
Τα υπουργεία Εξωτερικών Ιταλίας, Βρετανίας και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «κατακεραυνώνουν» την τουρκική επίθεση στη Συρία.

Ειδικότερα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Άγκυρας να στείλει στρατεύματα στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι «η επίθεση της Τουρκίας είναι απαράδεκτη» και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της.

Την ίδια ώρα η Βρετανία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης και μπορεί να υπονομεύσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι μίλησε με την Άγκυρα «για να εκφράσει την απογοήτευση της Βρετανίας και την ανησυχία της για την στρατιωτική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία και για να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση». «Η επέμβαση δημιουργεί τον κίνδυνο για μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση και υπονομεύει την προσήλωση στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε με τη σειρά του την Τουρκία να τερματίσει το συντομότερο δυνατόν την επίθεσή της στην Συρία, η οποία «ενέχει τον κίνδυνο να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να ανοικοδομήσει το χαλιφάτο του».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη μονομερή στρατιωτική επίθεση στη Συρία και καλώ την Τουρκία να την τερματίσει το συντομότερο δυνατόν. Αυτός ο κίνδυνος που υπάρχει για να βοηθήσει το ΙΚ να ανοικοδομήσει το χαλιφάτο του, είναι η ευθύνη που αναλαμβάνει η Τουρκία», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Παράλληλα, και το Παρίσι κάλεσε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.