ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάντσεθ: Νίκη της Δημοκρατίας η απόφαση για την εκταφή Φράνκο

09:27 - 11 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σάντσεθ: Νίκη της Δημοκρατίας η απόφαση για την εκταφή Φράνκο
«Μία μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προβεί στην εκταφή της σορού του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μνημείο της Κοιλάδας των Πεσσόντων.

«Θα εκπληρώσουμε με αξιοπρέπεια το χρέος που είχαμε για 40 χρόνια προς τη δημοκρατία, τη μνήμη, την αποκατάσταση, τη δικαιοσύνη», τόνισε ο Σάντσεθ στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Τερουέλ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, η δικαστική απόφαση απέδειξε πως οι τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική, βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση για «να κλείσει το μαυσωλείο του δικτάτορα».

Η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου αίρει το τελευταίο εμπόδιο για την εκταφή του Φράνκο, καθώς απέρριψε τις τρεις προσφυγές της οικογένειας του δικτάτορα για διακοπή της εκτέλεσης της εκταφής. Πάντως, η οικογένεια του δικτάτορα διατηρεί ακόμη κάποιες αμυδρές ελπίδες, καθώς οι προσφυγές της απομένει πλέον να εξετασθούν και από το Συνταγματικό Δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:37 - 11 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.