ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Η πρώτη απώλεια και η δέσμευση για φυλακισμένους τζιχαντιστές

10:52 - 11 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκία: Η πρώτη απώλεια και η δέσμευση για φυλακισμένους τζιχαντιστές
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας πρώτος Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) στη Συρία, όπου η Άγκυρα ξεκίνησε την ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση την Τετάρτη.

«Ο στρατιωτικός έπεσε μάρτυρας την Πέμπτη 10η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της οργάνωσης ΜΠΛ στη ζώνη της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Την ίδια στιγμή, «η Τουρκία αναλαμβάνει την ευθύνη ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) που βρίσκονται στην σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα λογοδοτήσουν», όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσουν για όσα έκαναν. Και θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα. «Οι γυναίκες και τα παιδιά θα πρέπει να επανενταχθούν στην κοινωνία», πρόσθεσε, 

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «εάν τα στρατόπεδα ή οι φυλακές δεν βρίσκονται εντός της ζώνης ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία, δεν υπάρχει τίποτα που η Τουρκία μπορεί να κάνει για να ελέγξει τους κρατούμενους τζιχαντιστές του ΙΚ. Οι ΗΠΑ και άλλοι κατέστησαν ιδιαίτερα σαφές ότι θα παραμείνουν στο νότιο τμήμα της σχεδιαζόμενης ζώνης ασφαλείας που πρόκειται να δημιουργήσουμε. Έτσι, θα είναι υπό την ευθύνη των Αμερικανών και των άλλων». «Αν αυτά τα στρατόπεδα και οι φυλακές βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχει το (συριακό) καθεστώς αυτή τη στιγμή, είναι ευθύνη του καθεστώτος και δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη των τρομοκρατών που δεν είναι υπό τον έλεγχό μου», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.