ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για μερική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας κάνει λόγο το Bloomberg

21:12 - 11 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Για μερική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας κάνει λόγο το Bloomberg
Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε μερική εμπορική συμφωνία την Παρασκευή η οποία θα οδηγήσει σε ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο και θα «στρώσει» τον δρόμο για μα ευρύτερη συμφωνία μεταξύ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η μερική συμφωνία μπορεί να ακολουθηθεί από συνολική ρύθμιση των σχέσεων των δύο χωρών στον εμπορικό τομέα, η οποία θα υπογραφεί από τους προέδρους των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αργότερα μέσα στο έτος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Κίνα θα προχωρήσει σε υποχωρήσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και οι ΗΠΑ θα μειώσουν το βάρος των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.

Η συμφωνία έχει προσωρινό χαρακτήρα και υπόκειται σε αλλαγές, καθώς αργότερα εντός της ημέρας ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Liu He, σημειώνει το Bloomberg.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, ο οποίος έχει ξεσπάσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, έχει οδηγήσει σε επιβολή δασμών σε προϊόντα και αγαθά συνολικής αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εμπορικές συναλλαγές Πεκίνου - Ουάσινγκτον, ενώ έχει οδηγήσει σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη και έχει πλήξει σημαντικά και τα εταιρικά κέρδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.