ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε «κατά λάθος» αμερικανικές θέσεις στη Συρία

00:07 - 12 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε «κατά λάθος» αμερικανικές θέσεις στη Συρία
Ο Τουρκικός στρατός βομβάρδισε Αμερικανούς στρατιώτες, στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο βομβαρδισμός έγινε έξω από το Κομπάνι, σε αμερικανική βάση, στον λόφο Μιστενούρ. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται και γαλλική βάση.

Όπως επικαλείται δημοσιογράφος του Neewsweek, σύμφωνα με πηγές από τους Ιρακινούς Κούρδους, αλλά και από αξιωματούχο του Πενταγώνου, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν αμερικανικά στρατεύματα, κατά την εισβολή τους στο έδαφος της Συρίας και την επιχείρηση εναντίον των Κούρδων, πιθανώς κατά λάθος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας το... δρόμο στην Τουρκία για εισβολή στη Συρία, είχε ουσιαστικά θέσει μόνο έναν όρο. Να μη γίνει κάποια κίνηση από τη μεριά της Τουρκίας που θα πλήξει τις ΗΠΑ.

Μένει να δούμε αν οι Αμερικανοί θα αντιδράσουν ή αν θα δεχθούν πως πράγματι επρόκειτο περί λάθους από τη μεριά του τουρκικού πυροβολικού.

Σε μία πρώτη αντίδραση, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έπρεπε να γνωρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ.Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα οι τραυματισμοί, όμως ελικόπτερο έσπευσε και απομάκρυνε τους Αμερικανούς στρατιωτικούς από το σημείο.

Διαψεύδει η Τουρκία

Διάψευση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι έπληξε αμερικανικό φυλάκιο -κατά λάθος- μέσα στη Συρία. «Δεν επλήγη κανένα παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Είχαν ληφθεί καθε ειδους μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσει η αμερικανική βάση, πολύ πριν συμβεί ο βομβαρδισμός», σημείωσαν σε σχετικές δηλώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:11 - 12 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.