ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Κατελήφθη η πόλη Ρας αλ Αϊν, αυξάνονται οι εκτοπισμένοι

13:35 - 12 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Συρία: Κατελήφθη η πόλη Ρας αλ Αϊν, αυξάνονται οι εκτοπισμένοι
Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα η τουρκική επιχείρηση στη Συρία. Αυξήθηκε ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους. Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος κοντά σε φυλακή που κρατούνται μέλη του ISIS.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο από τον τομέα της ασφάλειας, Σύριοι αντάρτες με την υποστήριξη της Τουρκίας ελέγχουν πλέον το κέντρο της πόλης Ρας αλ Αϊν, ενώ η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση αναφέρει ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΗΕ εκτιμούσε χθες ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη.

Στους 30 αυξήθηκαν οι άμαχοι νεκροί

Στους 30 αυξήθηκε ο αριθμών των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος κοντά σε φυλακή που κρατούνται μέλη του ISIS

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά σε φυλακή όπου κρατούνται αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοανατολικά της Συρίας, όπου και διεξάγονται οι τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στην Βρετανία, αλλά και έναν Κούρδο αξιωματούχο.

Η έκρηξη έγινε έξω από την κεντρική φυλακή στην περιοχή Γκουαουράν, στην πόλη αλ-Χασακέχ, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων έσπευσαν για την αποστολή ενισχύσεων στην φυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν την διαφυγή κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους, πρόσθεσε το παρατηρητήριο. Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 12 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.