ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ουσιαστική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας

11:08 - 13 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
«Ουσιαστική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας
Γόνιμες και ουσιαστικές ήταν οι εμπορικές συνομιλίες της Πέμπτης και της Παρασκευής, ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες σημείωσαν σημαντική πρόοδο σε ζητήματα όπως, η αγροτική οικονομία, η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, η συναλλαγματική ισοτιμία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η επέκταση της εμπορικής συνεργασίας, η μεταφορά τεχνολογίας, αλλά και η επίλυση διαφορών.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε την πρώτη φάση της συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ και ανέστειλε την επαπειλούμενη επιβολή δασμών, ωστόσο αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά πριν καταστεί δυνατή μια συνολική διευθέτηση.

Η διαφαινόμενη συμφωνία αναμένεται να καλύπτει τη γεωργία, τα νομίσματα και κάποιες πλευρές της προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και θα αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα που έχουν κάνει οι δύο χώρες τους τελευταίους 15 μήνες για να τερματίσουν την εκατέρωθεν επιβολή επιπρόσθετων δασμών, που προκαλεί αναταραχή στις χρηματαγορές και επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Παρασκευής δεν περιλάμβανε πολλές λεπτομέρειες και ο Τραμπ δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε εβδομάδες για να συνταχθεί μια συμφωνία. Αναγνώρισε ότι η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, αν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Ο Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να παρευρεθούν στη σύνοδο των χωρών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού στις 16 Νοεμβρίου στο Σαντιάγο της Χιλής και ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι εκεί μπορεί να υπογραφεί μια συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.