ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει την σκοτεινή της πλευρά!

12:26 - 13 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει την σκοτεινή της πλευρά!
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αρχίσει να δείχνει στην κοινωνία την πιο σκοτεινή της πλευρά, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «χειριστεί ή να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα», τόνισε, ενώπιον του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Δικτύου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, η Ιταλίδα βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Deborah Bergamini, εισηγήτρια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ανάγκη δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Η κυρία Bergamini κατέστησε σαφές ότι, η δημοκρατία επηρεάζεται άμεσα από τις ραγδαίες εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες, αναφέροντας ως παραδείγματα νέες εκλογικές διαδικασίες και την απευθείας «ακτινοσκόπηση» των εκλογέων.

Η βέλτιστη πρακτική στον τομέα αυτό πρέπει να καθιερωθεί γρήγορα, είπε, προσθέτοντας ότι μια γρήγορη απάντηση είναι απαραίτητη για να επιλυθεί αυτό το εξελισσόμενο πρόβλημα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά προειδοποίησε ότι οι πολιτικοί δυσκολεύονται μερικές φορές να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα του θέματος και να ενεργήσουν αναλόγως. Οι κυβερνήσεις και οι οργανώσεις έπρεπε να μιλούν με ανοιχτό και ενωμένο τρόπο για τους διαφορετικούς ρόλους που μπορούν να διαδραματίσουν.

Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης αντιπροσωπεύει την «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», κατέληξε, αλλά η ανθρώπινη παρέμβαση έπρεπε να παραμείνει ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας, καθώς χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε δημοκρατία ούτε δικαιοσύνη.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 13 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.