ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στη Ρουμανία

07:37 - 15 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης εισέρχεται η Ρουμανία, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις, συνεχίζει τις επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, έπειτα από τον πρώτο κύκλο συνομιλιών, που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή.

Η χώρα χρειάζεται μια προσωρινή κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Ρουμάνος Πρόεδρος και προσέθεσε ότι αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης.

"Χρειαζόμαστε επειγόντως μια κυβέρνηση που να διασφαλίζει ότι οι Προεδρικές εκλογές (τον Νοέμβριο) θα διεξαχθούν σωστά. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα προετοιμάσει τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, με υπεύθυνη στάση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι ο προσωρινός πρωθυπουργός δεν θα προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), καθώς, όπως είπε, "το PSD κατέστησε σαφές ότι δεν συμβαδίζει με τις πολιτικές εξελίξεις, δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες των Ρουμάνων και δεν λαμβάνει τα μηνύματα από την κοινωνία".

Ο κ. Γιοχάνις σημείωσε ότι η διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών φαίνεται –υπό τις παρούσες συνθήκες– ως η καταλληλότερη λύση, όμως τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο έπειτα από τη διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών, το Νοέμβριο.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.