ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: «Στάχτη στα μάτια» οι κυρώσεις Τραμπ στην Τουρκία

11:35 - 15 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Bloomberg: «Στάχτη στα μάτια» οι κυρώσεις Τραμπ στην Τουρκία
Οι κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πείθουν το Κογκρέσο, όπου οι αντιδράσεις παραμένουν έντονες σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Συρία.

Σύμφωνα με το Bloomberg πολλά μέλη του Κογκρέσου δεν πείστηκαν από τις κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ εις βάρος της Τουρκίας, τις οποίες δεν θεωρούν αρκετά ισχυρές. «Εκτιμούμε τις προγραμματισμένες κυρώσεις της κυβέρνησης, αλλά δεν προχωρούν αρκετά για να τιμωρήσουν την Τουρκία για τα ανήκουστα αδικήματά της στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανού βουλευτή και εξέχοντος μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ Μακ Κολ, επισημαίνοντας ότι θα επιδιωχθεί η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.

Ειδικοί σε θέματα κυρώσεων επισημαίνουν επίσης ότι όσα λέει ο Τραμπ για μελλοντικές κυρώσεις είναι περισσότερο ένα μήνυμα που αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει απογοητευμένα μέλη του κογκρέσου, τα ο ποία ίσως συγκεντρώνουν ικανή πλειοψηφία για να περάσουν μέτρα παρακάμπτοντας ένα προεδρικό βέτο.

Τι κυρώσεις επιβλήθηκαν

Τρεις Τούρκοι υπουργοί -της Ενέργειας, της Άμυνας και των Εσωτερικών - είναι τα πρώτα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ μετά το διάταγμα Τραμπ με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ποια τιμωρητικά μέτρα σχεδιάζει για την Τουρκία μετά την συνεχιζόμενη εισβολή στο έδαφος της βόρειας Συρίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αφενός δεσμεύονται οι τυχόν πόροι των υπουργείων και των υπουργών στην αμερικανική διαδικασία και αφετέρου θα εμποδίζονται στο εξής οι διεθνείς συναλλαγές τους αποτιμημένες σε δολάρια.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ εσπευσμένα σε μια προσπάθεια κατευνασμού των έντονων αντιδράσεων που προκαλεί η πολιτική του εν μέσω της τουρκικής εισβολής στα εδάφη των Κούρδων προβλέπει επίσης την απαγόρευση εισόδου στους τρεις τούρκους υπουργούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.