ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χονγκ Κονγκ: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα καταστολής διαδηλώσεων

14:35 - 15 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα καταστολής διαδηλώσεων
Περαιτέρω μέτρα προκειμένου να καταστείλει τις ολοένα και πιο βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση. Με το βλέμμα στην ετήσια ομιλία της, η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα είναι κυρίως οικονομικά και όχι πολιτικά, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η Κάρι Λαμ κατά την εβοδμαδιαία συνέντευξη Τύπου, η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες. Ακτιβιστές επιτέθηκαν το Σαββατοκύριακο με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ άλλοι επιτέθηκαν σε σταθμούς του μετρό, καθώς επίσης σε καταστήματα και τράπεζες.   

Στις 4 Οκτωβρίου, η επικεφαλής της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση ενός νόμου, περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας, προκειμένου να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην απαγόρευση μασκών προσώπου κατά τις διαδηλώσεις. Η κίνηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε νέα επεισόδια βίας στην πρώην βρετανική αποικία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.