ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διορία μέχρι τα μεσάνυχτα στον Τζόνσον να υποχωρήσει στο Brexit

15:42 - 15 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Διορία μέχρι τα μεσάνυχτα στον Τζόνσον να υποχωρήσει στο Brexit
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ, έδωσε στον Μπόρις Τζόνσον διορία έως σήμερα τα μεσάνυχτα, ώστε να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και να συμφωνήσει σε ένα τελωνειακό σύνορο στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, διαφορετικά θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων με άδεια χέρια.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η «Guardian», ο Μπαρνιέ ενημέρωσε τους Ευρωπαίους υπουργούς ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπογραφεί συμφωνία από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο την Πέμπτη – και κατά συνέπεια πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων, το Σάββατο.

Ο Μπαρνιέ τόνισε στους υπουργούς στο Λουξεμβούργο ότι εκκρεμεί το νομικό κείμενο από τους Βρετανούς διαπραγματευτές, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. εκτιμούσε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη, πλην όμως εφικτή, υπογραμμίζοντας βέβαια με νόημα ότι τώρα είναι η ώρα «οι καλές προθέσεις να μετουσιωθούν σε ένα νομικό κείμενο».

Παράλληλα συνεχίζονται οι συνεδριάσεις στο Λονδίνο, όπου ο Τζόνσον βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο του να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται στο βρετανικό κοινοβούλιο για να περάσει τη συμφωνία του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.