ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν στηρίζει πρωτοβουλίες για την ευνοϊκή χρήση drones

18:01 - 17 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν στηρίζει πρωτοβουλίες για την ευνοϊκή χρήση drones
Τα drones δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, αλλά και προκλήσεις, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη διάσκεψη για την αντιμετώπιση των απειλών των μη - επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος στην Ευρώπη για τη χρήση των εναέριων οχημάτων με νόμιμους, ασφαλείς και θετικούς τρόπους για τους πολίτες μας και την οικονομία», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι η Διάσκεψη έχει σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και τον σχεδιασμό συλλογικών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ των εθνικών αρχών, των διεθνών εταίρων, του ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Περιλαμβάνει επίσης, συμπλήρωσε, το σχεδιασμό μέτρων για την ορθή χρήση των drones, την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Εστιάζοντας περαιτέρω στη σημασία των drones, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν πολλά θετικά παραδείγματα χρήσης τους. «Τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αίματος από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση εξαφανισμένων παιδιών ή σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Η αστυνομία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να παρακολουθήσει την κυκλοφορία, να εντοπίσει υπόπτους και να διενεργήσει έρευνες. Οι πάροχοι κρίσιμων υποδομών μπορούν να επιβλέπουν αποτελεσματικότερα τις εγκαταστάσεις τους. Οι αερομεταφορείς μπορούν να επωφεληθούν από αυτά για να διενεργήσουν ελέγχους στους διαδρόμους και σε απομακρυσμένα σημεία. Στο μέλλον, μπορεί να δούμε ευρεία κλίμακα χρήσης των drones για την ταχεία και αποτελεσματική παράδοση δεμάτων» επισήμανε.

Από την άλλη μεριά, σημείωσε ότι τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο ή απρόσεκτο τρόπο και να διαταράξουν την καθημερινότητά μας ή να βλάψουν τους πολίτες. «Οχήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις, όπως αυτές στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Βενεζουέλα και πιο πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα πεδία της μάχης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο. Η επιστροφή ξένων τρομοκρατικών μαχητών με πείρα στη χρήση των οχημάτων αυτών είναι επίσης ανησυχητική» εξήγησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.