ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε γκολφ κλαμπ του Τραμπ η επόμενη σύνοδος G7

22:09 - 17 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σε γκολφ κλαμπ του Τραμπ η επόμενη σύνοδος G7
Σε ένα από τα γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα αναμένεται να διεξαχθεί η σύνοδος της G7, της ομάδας των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Όπως επισήμανε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβάνεϊ, ο Τραμπ δεν θα έχει κανένα κέρδος από τη χρήση της ιδιοκτησίας του και υπερασπίστηκε την απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με επικρίσεις και ερωτήματα από τους πολιτικούς αντιπάλους του για τα οικονομικά του και ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων.

Η τοποθεσία όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος θα είναι το Trump National Doral Club, στο Μαϊάμι. «Δεν είναι η μοναδική πιθανή τοποθεσία, όμως είναι η καλύτερη τοποθεσία» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. «Χρησιμοποιούμε τα ίδια κριτήρια με εκείνα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις» (για τη διοργάνωση της συνόδου), σημείωσε, προσθέτοντας ότι εξετάστηκαν 12 διαφορετικές τοποθεσίες.

Ερωτηθείς για το πώς η χρήση των επιχειρηματικών ιδιοκτησιών του Αμερικανού προέδρου για τη φιλοξενία επίσημων κυβερνητικών εκδηλώσεων διαφέρει από τις κατηγορίες του Τραμπ εναντίον των Μπάιντεν, ο Μαλβάνεϊ απάντησε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει κανένα κέρδος σημειώνοντας πως η οικογένεια είχε κάνει περιουσία προτού ο Ρεπουμπλικανός γίνει πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2017.

Εξάλλου, ο προσωπάρχης του διευκρίνισε ότι η όλη διοργάνωση θα έχει υψηλό κόστος, ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, με τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου θα εξοικονομηθούν εκατομμύρια δολάρια, καθώς θα είναι φθηνότερος σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.