ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Μακεδονία: Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Ζάεφ

17:04 - 18 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Β. Μακεδονία: Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Ζάεφ
Ένταση και προβληματισμός χαρακτηρίζουν το κλίμα στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το γαλλικό «μπλόκο» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΜΙΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Την ίδια στιγμή η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα sdk αναφέρει ότι «ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί». Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται διερευνητικές επαφές προκειμένου να συγκληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως αναφέρεται στο skai.gr.

Την απογοήτευσή του για την αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέφρασε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, δηλώνοντας ότι «Δεν πρόκειται για μια λαμπρή στιγμή της ΕΕ. Όταν αρνείσαι να αναγνωρίσεις την αποδεδειγμένη πρόοδο, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις, μεταξύ των οποίων είναι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης των Δυτικών Βαλκανίων, που θα έχει άμεσες επιπτώσεις για την ΕΕ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.