ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογοήτευση Σασόλι για τη μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

20:09 - 18 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Απογοήτευση Σασόλι για τη μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασε σήμερα τη βαθιά του απογοήτευση, αναφορικά με την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταλήξει σε συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον Σασόλι «οι δύο χώρες και οι πολίτες τους, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Είναι γι’ αυτό που, σε κοινή επιστολή με τον πρόεδρο Τουσκ, τον πρόεδρο Γιούνκερ και την πρόεδρο φον ντερ Λάιεν εξέφρασα τη σταθερή υποστήριξή μου για την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία».

Παράλληλα σημείωσε ότι «όταν καλούμε γειτονικές χώρες να κάνουν μια επιπλέον προσπάθεια για αλλαγή και το πράττουν, είναι καθήκον μας να τηρούμε το λόγο μας. Θα είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους λαούς αυτών των χωρών γιατί καθυστερούμε το επόμενο βήμα, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως «σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, η περαιτέρω ένταξη ενδιαφερομένων και επιλέξιμων υποψηφίων χωρών θα βοηθήσει την ΕΕ να διατηρήσει το διεθνή της ρόλο και να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.