ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Ο Ερντογάν θέλει να λειτουργήσει η κατάπαυση πυρός

20:44 - 18 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τραμπ: Ο Ερντογάν θέλει να λειτουργήσει η κατάπαυση πυρός
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε πως υπήρξαν κάποια πυρά στην περιοχή παρά την εκεχειρία.

«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν. Θέλει πραγματικά να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός ή η εκεχειρία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμα στο Twitter. «Οι Κούρδοι το θέλουν επίσης» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχει καλή βούληση και από τις δύο πλευρές και πολλές πιθανότητες επιτυχίας».

Επιπλέον, ο Τραμπ ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως καταγράφηκαν κάποια περιστατικά με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλμων στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως αυτά σύντομα εξαλείφθηκαν.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ, «ορισμένες» ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία. «Αυτό είναι ένα καλό νέο. Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.