ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στη Βαρκελώνη

21:57 - 18 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στη Βαρκελώνη
Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε σήμερα στους δρόμους της Βαρκελώνης, κατά την πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων για την φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

Από τις σημερινές κινητοποιήσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια στο κέντρο της Βαρκελώνης ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις. Ένα πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και μετέφερε κάδους απορριμμάτων στη μέση της κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλε φωτιά. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Μαδρίτη καλεί την πολιτοφυλακή

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης, έπειτα από πέντε ημέρες κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκαν από βίαιες ταραχές, για τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:55 - 18 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.