ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αγκάθι»για τις αγορές τα ομόλογα

13:50 - 11 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Μείωση των κερδών των εταιρειών που διαπραγματεύονται στον Standard & Poor's «βλέπουν» για το β΄ εξάμηνο του 2007 οι αναλυτές, εντείνοντας παράλληλα τις ανησυχίες ότι η FED θα αυξήσει εντέλει τα επιτόκια δανεισμού.

Οπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, "το τελευταίο διάστημα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το «φαινόμενο» των απανωτών στοιχημάτων για αύξηση ή όχι των επιτοκίων από τη FED".

Τα μακροικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα, ενδέχεται να δείξουν τόσο υψηλότερες τιμές καταναλωτή όσο και  αύξηση των λιανικών πωλήσεων.

Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις, οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων αγγίζουν το 44%,ενώ τον προηγούμενο μήνα άγγιζαν μηδενική βάση.

Ανασταλτικός παράγοντας για την θετική πορεία του S & P θεωρείται και το αργό, το οποίο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, «το ράλι του αργού δεν βοηθά τις αγορές, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού εξακολουθεί να αποτελεί «αγκάθι» για τους χρηματιστηριακούς δείκτες».

Αρνητικές επιπτώσεις στις εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν και οι αυξημένες αποδόσεις ομολόγων, καθώς καθιστούν τις εξαγορές περισσότερο ακριβές και μειώνουν την αξία των μερισμάτων.

«Οσο τα επιτόκια θα τραβούν την ανηφόρα, τόσο οι αγορές θα πλήττονται», αναφέρουν οι αναλυτές.

Η συνεχόμενη πτώση για πέντε εβδομάδες των ομολόγων τα έχει καταστήσει περισσότερο φθηνά σε σύγκριση με τις μετοχές.

Σημειώνεται ότι το φετινό ράλι των μετοχών έχει φέρει τον S & P κοντά στα προβλεπώμενα από τους στρατηγικούς αναλυτές επίπεδα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.