ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: «Όχι» σε νέα παράταση- Κόρμπιν: Απορρίψτε τη χειρότερη συμφωνία

14:14 - 19 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τζόνσον: «Όχι» σε νέα παράταση- Κόρμπιν: Απορρίψτε τη χειρότερη συμφωνία
Κατά μιας νέας παράτασης για το Brexit τάχθηκε για ακόμα μια φορά ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων για την έγκριση ή όχι των ορών της νέας πρότασης «διαζυγίου».

«Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία. Ο βρετανικός λαός έχει μία φλεγόμενη επιθυμία, όπως και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, να υλοποιηθεί το Brexit» τόνισε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα πράξει το σωστό και θα αποφασίσει υπέρ της προωθούμενης συμφωνίας, η οποία επιτεύχθηκε στις αρχές της εβδομάδας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προειδοποίησε ακόμα ότι «κάθε νέα απόπειρα αναβολής του Brexit είναι ανούσια, ακριβή και επιζήμια» και κάλεσε τους βουλευτές να φέρουν εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Όσον αφορά το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας, εξήγησε ότι η προωθούμενη συμφωνία «σέβεται τις ευαισθησίες των ιρλανδικών συνόρων, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των βορειο-ιρλανδικών αγαθών στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο».

Και ευχαρίστησε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η νέα συμφωνία επιτρέπει έναν «νέο δρόμο προόδου». «Επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την Ε.Ε., διατηρώντας τις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας» υποστήριξε.

Κόρμπιν: Η χειρότερη συμφωνία από όλες

Σφοδρή επίθεση στον Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνοντας ότι «Οι πολίτες δες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Η νέα συμφωνία που έφερε, έρχεται σε αντίθεση με ό,τι έλεγε μέχρι πρότινος».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι πολίτες και απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να απορρίψουν την προωθούμενη συμφωνία.

«Η ψήφος υπέρ του deal δεν θα βάλει ένα οριστικό τέλος στο Brexit. Δεν θα φέρει τη βεβαιότητα» προειδοποίησε και συμπλήρωσε «Κατανοώ την κούραση εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Αλλά δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μία συμφωνία, η οποία είναι χειρότερη απ’ αυτές που έχει ήδη απορρίψει η Βουλή των Κοινοτήτων».

Εξήγησε ότι η συμφωνία Τζόνσον – Βρυξελλών «δεν προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, το σύστημα υγείας και το περιβάλλον, ενώ περιορίζει την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.