ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογίες «μπλόκο» από τους Εργατικούς για τη συμφωνία Τζόνσον

14:17 - 20 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τροπολογίες «μπλόκο» από τους Εργατικούς για τη συμφωνία Τζόνσον
Το Εργατικό Κόμμα θα προσπαθήσει να περάσει νέες τροπολογίες στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να μπλοκάρει τη δυνατότητα ψήφισης της συμφωνίας του Τζόνσον, επιμένοντας στην ανάγκη για δεύτερο δημοψήφισμα, αν και αναγνωρίζει ότι μία σχετική τροπολογία θα γινόταν πιο εύκολα δεκτή εάν προερχόταν από άλλο κόμμα και όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε δηλώσεις του στο Sky News o σκιώδης υπουργός Οικομικών, Τζον Μακντόνελ, σημείωσε ότι «Θα προωθήσουμε νέες τροπολογίες και θα δούμε εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποιου είδους συναίνεση στη Βουλή των Κοινοτήτων». Όσον αφορά στην προοπτική νέου δημοψήφισματος, σημείωσε πως «το ζήτημα αναπόφευκτα θα έρθει στο προσκήνιο», αλλά «μία τροπολογία που θα το προτείνει θα ήταν πιο εύκολα αποδεκτή από τους βουλευτές άλλων κομμάτων, εάν δεν προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος στους πολίτες, προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Σχολιάζοντας την απόφαση του Τζόνσον να στείλει το αίτημα της παράτασης, αλλά και ακόμη μία επιστολή στην οποία εξηγεί ότι δεν τη θέλει, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί περιφρόνηση όχι μόνο της Βουλής, αλλά και του δικαστηρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.