ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο δίνει η ΕΕ

09:26 - 21 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο δίνει η ΕΕ
Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν καταφέρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να εξασφαλίσει την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έχει προτείνει, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται δώσει παράταση στο Brexit μέχρι τον Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η αναβολή αυτή θα είναι ευέλικτη, κάτι που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να φύγει νωρίτερα –την 1η ή στις 15 Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο– εφόσον η συμφωνία επικυρωθεί.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση μέχρις ότου οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ να έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν πόσες πιθανότητες έχει να περάσει από το κοινοβούλιο η Συμφωνία Αποχώρησης μέχρι την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι είπαν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι, αναλόγως των εξελίξεων στο Λονδίνο, μπορεί να δοθεί παράταση στο Brexit από έναν μήνα (μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου) έως και έξι μήνες ή και ακόμη περισσότερο.

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα προσπαθήσει εκ νέου σήμερα να θέσει τη συμφωνία του σε ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να αποφύγει μία νέα παράταση του Brexit. Ωστόσο είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, εκείνος που θα αποφασίσει εάν θα το επιτρέψει, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας Λέτγουιν, το περασμένο Σάββατο, η οποία προβλέπει ότι θα πρέπει να ψηφιστούν πρώτα οι εφαρμοστικοί νόμοι. 

Η σχετική δήλωση από τον πρόεδρο της Βουλής θα γίνει λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, που έχει προγραμματιστεί για τις 13:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος).  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:50 - 21 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.