ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: «Κατεβάζει» κι άλλο την πρόβλεψη για την Κίνα

10:53 - 21 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: «Κατεβάζει» κι άλλο την πρόβλεψη για την Κίνα
Σε νέα πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω το 2020, ενώ αντίθετα η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς.

Στο report του για το World Economic Outlook, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί 5,8% στο επόμενο έτος –χαμηλότερα από το 6,1% που προβλεπόταν για το 2019. Πέρυσι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,6%, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα ανακοίνωσε ότι η οικονομία της «έτρεξε» με ρυθμό 6% στο γ΄ τρίμηνο, που είναι το βραδύτερο ποσοστό από το α΄ τρίμηνο του 1992.

«Η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται, συνεχίζοντας την προηγούμενη τάση η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια», αναφέρει ο Tao Zhang, αναπληρωτής γενικός διευθυντής μιλώντας στο CNBC. Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι «λογικοί» δεδομένου ότι η Κίνα αναδιαρθρώνει την οικονομία της για να αναπτυχθεί με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.

Όπως επισημαίνει ο Zhang, αυτό σημαίνει ότι εξαρτώνται λιγότερο από το δανεισμό για την τόνωση της ανάπτυξης, ενώ εστιάζουν την εσωτερική κατανάλωση. Μια τέτοια μετάβαση θα μεταφραστεί σε βραδύτερη αλλά καλύτερη ποιότητα ανάπτυξης στην Κίνα, σύμφωνα με τον Zhang.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.