ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ομόλογα «πλήττουν» τη Wall - Τα deals στηρίζουν την Ευρώπη

15:27 - 11 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
«Πιέσεις» δέχεται η αμερικανική κεφαλαιαγορά, λόγω της κλιμάκωσης των πετρελαϊκών τιμών και της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να βρίσκονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με το …φόβο των επιτοκίων .

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν στο 5,13%, ενώ τα υψηλότερα κόστη δανεισμού ενδέχεται να καταστήσουν περισσότερο ακριβές τις εξαγορές, να μειώσουν τα εταιρικά κέρδη και την αξία των μερισμάτων.

Της πτώσης στον Dowηγούνται οι Walt Disney και General Motors.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Ιουλίου ενισχύεται κατά 44 σεντς στα 65,20 δολάρια το βαρέλι.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα deals τροφοδοτούν για πολλοστή φορά το επενδυτικό ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο των μετάλλων να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,72% στις 6,551.70 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 5,923.03 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,68%, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7.669,23 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 1,04%.

Οι τίτλοι τηςBHP Billiton οδηγούν τον κλάδο των μεταλλουργικών στα υψηλότερα επίπεδα, μετά την ανακοίνωση της UBS ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στη βιομηχανία θα συνεχίσουν να δίνουν «πνοή» στις αγορές.

Σε θετικό έδαφος και η ThyssenKrupp, μετά την ανακοίνωση της Interfax ότι η μεγαλύτερη χαλυβουργική στον κόσμο αναζητά εξαγορές με στόχο την επέκτασητων δραστηριοτήτων της.

Οι μετοχές της Axa, Rodamco Europe και Deutsche Bank ηγούνται της ανόδου στον κλάδοτων χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Κέρδη και για την Barclays, μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, το hedge fund Atticus Capital LLC, το οποίο κατέχει μετοχές της βρετανικής τράπεζας, πιέζει τη διοίκηση να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Ολλανδική ABN Amro.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Rexam, μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά στην εξαγορά της μονάδας πλαστικών της Owens-Illinois προς 1,83 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.