ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Δεν θα διεξαχθεί σήμερα ψηφοφορία επί της νέας συμφωνίας

17:55 - 21 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Δεν θα διεξαχθεί σήμερα ψηφοφορία επί της νέας συμφωνίας
O πρόεδρος της βρετανικής Βουλής, Τζον Μπέκροου, απέρριψε τη Δευτέρα το αίτημα να διεξαχθεί σήμερα νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες.

«Οι σημερινές περιστάσεις είναι επί της ουσίας οι ίδιες με αυτές του Σαββάτου» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μπέκροου, κατά την εξήγηση της ετυμηγορίας του για το αίτημα της κυβέρνησης. Μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία θα έθετε στο κοινοβούλιο το ίδιο ερώτημα δύο φορές, σημείωσε ο κ. Μπέκροου.

Ο κ. Μπέκροου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επιχειρήσει να λάβει ένα «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία.

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νέας παράτασης του Brexit, πέραν της 31ης Οκτωβρίου, παρά την απροθυμία του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Το αίτημα για παράταση του άρθρου 50 υπεβλήθη από τον μόνιμο εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ παρέλαβε το αίτημα το Σάββατο και τώρα διαβουλεύεται με τους εκπροσώπους των 27 χωρών της Ε.Ε.» ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα παρακολουθούμε από κοντά όλα τα γεγονότα στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα» πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέα παράταση, καθώς υπάρχουν οι απαιτούμενες ψήφοι για να περάσει η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα και να φύγει κανονικά η χώρα από την Ε.Ε. έως τις 31 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.