ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο

21:13 - 21 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο
«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, καθώς και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Άγκυρας, Χουλούσι Ακάρ, σε ομιλία του στο φόρουμ της TRT World. Για τη Συρία είπε ότι «παρακολουθούν τη εφαρμογή της συμφωνίας στενά».

Ο Ακάρ τόνισε ότι «οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται» προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ».

«Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της "τδβκ" (δηλαδή του ψευδοκράτους). Η "τδβκ" δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση», ανέφερε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Για το Συριακό, ο Τούρκος υπουργός είπε πως «αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας», λέγοντας ότι «η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.