ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καναδάς: Επικράτηση Τριντό - Διχάζει πετρελαϊκή βιομηχανία και κλιματική αλλαγή

11:10 - 22 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Καναδάς: Επικράτηση Τριντό - Διχάζει πετρελαϊκή βιομηχανία και κλιματική αλλαγή
Οι Καναδοί ψήφισαν υπέρ ενός «προοδευτικού προγράμματος και υπέρ μιας ισχυρής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αφού το κόμμα των Φιλελεύθερων κατάφερε να έρθει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές της Δευτέρας χωρίς να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

«Σήμερα το βράδυ οι Καναδοί απέρριψαν τον διχασμό», τόνισε ο Τριντό ενώπιον υποστηρικτών του στο κέντρο του Μόντρεαλ το βράδυ της Δευτέρας για να συμπληρώσει ότι «οι Καναδοί απέρριψαν τις περικοπές και τη λιτότητα και ψήφισαν υπέρ ενός προοδευτικού προγράμματος και μιας ισχυρής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής».

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τριντό είχε επικρίνει τις περικοπές δαπανών στις οποίες θα προχωρούσε, αν νικούσε, ο αντίπαλός του, Άντριου Σιρ, αλλά και την πρόθεσή του να καταργήσει τον φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τους Συντηρητικούς, ο Τριντό επανέλαβε την επιθυμία του να εργαστεί «για όλους τους Καναδούς».

Παράλληλα, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους των πλούσιων σε πετρέλαιο επαρχιών Αλμπέρτα και Σασκάτσουαν, όπου δεν εξελέγη κανένας βουλευτής από το κόμμα των Φιλελεύθερων. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περιφρόνηση που τρέφουν οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών απέναντι στον Τριντό και τον διχασμό του Καναδά μεταξύ των υποστηρικτών της πετρελαϊκής βιομηχανίας και των υπέρμαχων του περιβάλλοντος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.