ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ μίας νέας αναβολής του Brexit οι 27 της ΕΕ

09:12 - 24 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Υπέρ μίας νέας αναβολής του Brexit οι 27 της ΕΕ
Ύστερα από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστοποιήθηκε από ευρωπαϊκή πηγή ότι όλα τα κράτη υποστηρίζουν μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου, ωστόσο εξακολουθούν να συζητούν τη διάρκεια της αναβολής αυτής.

«Όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα μιας αναβολής για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Η διάρκεια της αναβολής είναι ακόμα υπό συζήτηση», επισήμανε η πηγή.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε χθες τις συνομιλίες με τους αρχηγούς των κρατών μελών. Ειδικότερα την Τρίτη, ο Τουσκ πρότεινε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθούν μια νέα, την τρίτη, αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, έπειτα από το αποτέλεσμα των χθεσινών ψηφοφοριών στην Βουλή των Κοινοτήτων, που μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η άποψη (των πρεσβευτών) ήταν ομόφωνα να θεωρηθεί ότι απαιτείται παράταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με το Λονδίνο», σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες της συνάντησης, ο οποίος επίσης θεώρησε ότι οι διπλωμάτες τάσσονται υπέρ μιας «μεγαλύτερης επέκτασης», δηλαδή έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.