ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίστευτη «ομολογία»: «Χωρίς δέσμευση, το Συμβούλιο Ευρώπης κινδυνεύει να διαλυθεί»

14:36 - 24 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Απίστευτη «ομολογία»: «Χωρίς δέσμευση, το Συμβούλιο Ευρώπης κινδυνεύει να διαλυθεί»
Την προειδοποίηση ότι, χωρίς δεσμεύσεις και πολιτική βούληση, κινδυνεύει με διάλυση το Συμβούλιο Ευρώπης- κοινό σπίτι 830 εκατομμυρίων ευρωπαίων- απηύθυνε η Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ", Liliane Maury Pasquier, κατά την έναρξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Προέδρων των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

«Έχουμε οικοδομήσει το κοινό μας σπίτι εδώ και 70 χρόνια και αν δεν δείξουμε δέσμευση και πολιτική βούληση, διατρέχει τον κίνδυνο να διαλυθεί, αφήνοντας 830 εκατομμύρια συμπολίτες μας χωρίς δυνατότητες προσφυγής για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους", είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΚΣΣΕ.

"Πράγματι, χάρη στο διάλογο και τη συνεργασία κατορθώσαμε να συνενώσουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και να τελειώσουμε τις ιδεολογικές διαφορές μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.», τόνισε.

Σήμερα, όμως, συμπλήρωσε,  πρέπει να συνεχίσουμε έντονα να υπερασπιστούμε το μεγάλο πολιτικό μας έργο: να οικοδομήσουμε στενότερη ενότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών προκειμένου να υπερασπιστούμε και να προωθούμε - μαζί - τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου ».

Σχετικά με το δεύτερο θέμα της Διάσκεψης με τίτλο "Εφαρμογή της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και τους στόχους της για την αειφόρο ανάπτυξη", η Liliane Maury Pasquier τόνισε ότι το πλαίσιο θέσπισης προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την ανάπτυξη παγκόσμιας ρύθμισης.

Σχετικά με το τρίτο θέμα «Οι γυναίκες στην πολιτική και στον δημόσιο λόγο», η Πρόεδρος δήλωσε ότι χωρίς ισότητα οι κοινωνίες δεν μπορούν να αναπτυχθούν άριστα "επειδή είναι απίθανο, σε μια υγιή και καλά λειτουργούσα δημοκρατία, να αποκλείσουμε το ήμισυ της κοινωνίας από τις όποιες αποφάσεις".

Περίπου 60 ομιλητές και περίπου 300 εκπρόσωποι συμμετέχουν στη διάσκεψη σήμερα και αύριο. Διοργανώνεται από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση, η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ στο Στρασβούργο και στην πρωτεύουσα ενός κράτους μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 1975.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 24 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.