ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα ζητήσει ο Τζόνσον

20:10 - 24 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα ζητήσει ο Τζόνσον
Έτοιμος να δώσει στους βουλευτές τον χρόνο που θέλουν για να συζητήσουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε. δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εφόσον όμως συμφωνήσουν σε πρόωρες γενικές εκλογές για τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη Τρίτη, ενώ κάλεσε τους Εργατικούς να συμφωνήσουν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Εφόσον η πλειοψηφία του Βρετανικού κοινοβουλίου στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, ο Μπόρις Τζόνσον θα επιχειρήσει να φέρει εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στη Βουλή, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, οπότε και θα διαλυθεί η Βουλή.

«Αν θέλουν (οι βουλευτές) περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν αυτή την εξαιρετική συμφωνία, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Τζόνσον.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει αν οι Εργατικοί αρνηθούν την πρότασή του, ο Τζόνσον απάντησε: «θα διαδηλώνουμε κάθε μέρα ώστε οι πολίτες της χώρας να απελευθερωθούν από μια Βουλή που έχει εξαντλήσει την χρησιμότητά της».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι περιμένει από την Ε.Ε. να δώσει τελικά παράταση στην προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, αν και επανέλαβε ότι ο ίδιος στην πραγματικότητα δεν το επιθυμεί.

Σε επιστολή του προς τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει πως η «επιθυμητή επιλογή» για τον ίδιο είναι να δοθεί μια μικρή παράταση «μεταξύ 15 και 30 Νοεμβρίου».

Σε αυτή την περίπτωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει και πάλι τη συμφωνία από τη Βουλή, με την στήριξη και των Εργατικών. «Υποθέτω ότι θα συνεργαστείτε μαζί μου στην επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit» αναφέρει στην επιστολή του προς τον Κόρμπιν ο Τζόνσον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.