ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής από την EE για την παράταση του Brexit

13:26 - 25 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Στάση αναμονής από την EE για την παράταση του Brexit
Καμία απόφαση δεν ελήφθη σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την παράταση του Brexit, ενώ η επόμενη συνάντηση των αντιπροσώπων είναι προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ελλείψει αποφάσεων, υπάρχει η πεποίθηση ότι η επόμενη Κομισιόν αναμένεται να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς και όχι πλέον στο Brexit. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει νέα θητεία, τους επόμενους μήνες και το να καθυστερήσει το Brexit πιο μετά από την ημερομηνία έναρξης της θητείας της, θα σημαίνει ότι η Κομισιόν θα πρέπει να ασχοληθεί με το Brexit και ίσως να αναγκαστεί να συμπεριλάβει και έναν αντιπρόσωπο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, τα γεγονότα στην Βρετανία σχετικά με το Brexit προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σάτζιντ Τζάβιντ, δήλωσε σήμερα ότι σε περίπτωση που δεν εγκρίνουν οι Βρετανοί βουλευτές τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, σε ψηφοφορία που θα γίνει τη Δευτέρα, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητά συνεχώς από το κοινοβούλιο να υποστηρίξει τη διεξαγωγή τους.

Πιέσεις Στέρτζον προς τον Κόρμπιν να ταχθεί υπέρ των πρόωρων εκλογών

Η αρχηγός του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Νίκολα Στέρτζον φέρεται να προέτρεψε τον επικεφαλής των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Τζέρεμι Κόρμπιν να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια «μυστικής» συνάντησής τους, ανέφερε δημοσίευμα της ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun χθες Πέμπτη.

Η Στέρτζον και ο Ίαν Μπλάκφορντ, κορυφαίο στέλεχος του SNP, συναντήθηκαν με τον Κόρμπιν και του ζήτησαν «να τους υποστηρίξει» τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο τη 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο επικαλείται βουλευτή των Εργατικών. «Δεν πιστεύω ότι τους έδωσε απάντηση», διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 25 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.