ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω η Ευρώπη - Στο επίκεντρο oι τράπεζες

11:51 - 12 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Απώλειες σημειώνουν αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με τους επενδυτές να πουλούν τραπεζικές μετοχές, μετά τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μέχρι το 2007.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,10% στις 6.560,80 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 5.913,33 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,45%,ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7.682,48 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,31%.

 Τα ηνία της πτώσης κρατά η HBOS, η οποία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μειωθεί η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια, καθώς και η Texas Instruments, η οποία αναμένει πωλήσεις και κέρδη, κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι τίτλοι της Infineon Technologies και της STMicroelectronics ηγούνται της πτώσης στον κλάδοτης τεχνολογίας.

Σε αρνητικό έδαφος και η Veolia Environnement, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, η οποία σχεδιάζει την διάθεση των 2,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εξαγορών.

Παράλληλα, η Veolia ανακοίνωσε την εξαγορά της Thermal North America  προς 788 εκατ.δολάρια Inc.

Απώλειες και για την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, μετά τη μήνυση που δέχθηκε η Pfizerαπό μέτοχο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι μέτοχοι της εταιρείας «παραπλανήθηκαν» και δεν γνώρισαν για την ασφάλεια του φαρμάκουκαταπολέμησης του διαβήτη, Avandia.

Κέρδη σημειώνει και η EMI Group, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Terra Firma Capital Partners ενδέχεται να έχει προσεγγίσει την Warner Music Group με στόχο την πώληση της μουσικής μονάδαςτης EMI Group στον αμερικανικό όμιλο.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.