ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στη Ρωσία: Οκτώ νεκροί- δύο τραυματίες σε στρατιωτική μονάδα

17:22 - 25 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Συναγερμός στη Ρωσία: Οκτώ νεκροί- δύο τραυματίες σε στρατιωτική μονάδα
Τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε στρατιωτική μονάδα στην περιοχή της Βαϊκάλης στη ρωσική Άπω Ανατολή, όταν συνάδελφός τους άνοιξε πυρ εναντίον τους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο στρατιώτης αφοπλίσθηκε και συνελήφθη.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18.20 (τοπική ώρα), κατά την διάρκεια της αλλαγής φρουράς στο στρατόπεδο, όταν στρατιώτης του τμήματος τεχνικών υποδομών του στρατοπέδου άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου οτκώ στρατιώτες και να τραυματισθούν δύο. Μεταξύ των θυμάτων, όπως έγινε γνωστό, είναι δύο αξιωματικοί και έξι στρατιώτες, στρατεύσιμοι και μόνιμοι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι ο στρατιώτης είναι πιθανόν να υπέστη νευρικό κλονισμό για προσωπικούς λόγους και όχι για λόγους που σχετίζονται με την στρατιωτική του θητεία.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το τόπο του συμβάντος, ο στρατιώτης ενδέχεται να υπέστη νευρικό κλονισμό, ο οποίος σχετίζεται με προσωπικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την στρατιωτική του θητεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει αεροπορικώς επιτροπή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αντρέι Καρταπόλοφ, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό περιστατικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.