ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξέγερση στο Ιράκ: Δεκάδες νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

19:29 - 25 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Εξέγερση στο Ιράκ: Δεκάδες νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ, εισέβαλαν στην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης και πυρπόλησαν το κτίριο. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σε συνέχεια ενός κινήματος διαμαρτυρίας που ξέσπασε στις αρχές Οκτωβρίου και κατά το οποίο σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι.

Από τους νεκρούς οι οκτώ σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε το βράδυ η κυβερνητική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Νασιρίγια στο νότιο Ιράκ. Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στη Σαμάουα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν κτήρια πολιτικών κομμάτων.

Ένας αξιωματούχος των κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και ένα μέλος της πολιτοφυλακής της Αχλ αλ-Χακ σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στην νότια πόλη Αμάρα, πρόσθεσαν αστυνομικές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μισά από τα 23 θύματα είναι διαδηλωτές που δέχθηκαν πυρά καθώς επιτέθηκαν σε τοπικά γραφεία, στο νότιο τμήμα της χώρας, της σιιτικής πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ, μίας από τις σημαντικότερες οργανώσεις της Χασντ αλ Σαμπί, ενός ισχυρού συνασπισμού παραστρατιωτικών, τόνισαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη νότια πόλη Αμάρα στην επαρχία Μάισαν, όταν φρουροί που φρουρούσαν το τοπικό γραφείο της σιιτικής πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ άνοιξαν πυρ.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα σήμερα με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τον τερματισμό της διαφθοράς.

Τελευταία ενημέρωση στις 10:16

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 25 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.