ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον σε Κόρμπιν: Φέρσου σαν άνδρας και στήριξε τις εκλογές

19:40 - 25 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τζόνσον σε Κόρμπιν: Φέρσου σαν άνδρας και στήριξε τις εκλογές
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να «φερθεί σαν άνδρας» και να στηρίξει το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

«Είναι καιρός να συμπεριφερθεί σαν άνδρας ο Τζέρεμι Κόρμπιν» τόνισε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός μιλώντας στο Sky News για να προσθέσει «Ας οργανώσουμε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου».

Στάση αναμονής διατηρεί ο Κόρμπιν

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής εκλογών όσο παραμένει η απειλή για μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Οι ψήφοι των Εργατικών είναι απαραίτητες για να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα του Τζόνσον, καθώς για να γίνουν εκλογές απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Ο Κόρμπιν σναφέρει, επίσης, ότι θα ήθελε να περιμένει την απόφαση των Βρυξελλών για το αίτημα του Λονδίνου για αναβολή του Brexit. Σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές, μια απόφαση ενδέχεται να ληφθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσουν οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.