ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοφί Βιλμές, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Βελγίου

18:51 - 27 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σοφί Βιλμές, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Βελγίου
Η υπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου, Σοφί Βιλμές, ορίστηκε το Σάββατο υπηρεσιακή πρωθυπουργός, έναν θώκο που αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα στην ιστορία της χώρας.

Η Βιλμές καλύπτει το κενό που αφήνει ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος από την 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη θέση του Ντόναλντ Τουσκ.

Η 44χρονη φιλελεύθερη γαλλόφωνη Βιλμές θα ορκιστεί ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τον διορισμό της.

Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μισέλ κυβερνούσε το Βέλγιο ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μετά την απόφαση του κόμματος των εθνικιστών Φλαμανδών να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, ακόμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Βέλγιο.

«Συγχαρητήρια στη Σοφί Βιλμές η οποία θα προταθεί στον βασιλιά για τη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ, που προέρχεται από το ίδιο κόμμα με τη Βιλμές. «Θα κάνω τα πάντα για να εργαστώ ώστε να διασφαλίσω τη σταθερότητα και τη συνέχεια στις τρέχουσες υποθέσεις», έγραψε από την πλευρά της η Βιλμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.